logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Masak hijau
Groene saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 groene tomaten
1 theel, asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten,
5 teentjes knoflook
7 groene lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en snijd de tomaten in dunne partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes 15 minuten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 311 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402356