Groene saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 groene tomaten
1 theel, asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten,
5 teentjes knoflook
7 groene lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en snijd de tomaten in dunne partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes 15 minuten stoven.
ingrediënten:
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 groene tomaten
1 theel, asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten,
5 teentjes knoflook
7 groene lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en snijd de tomaten in dunne partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes 15 minuten stoven.