Daun labu jagung manis
pompoen blad met suikermais
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr pompoen bladeren
1 suikermais
1 tomaat
25 ansjovis
2 cm temu kunci
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Hak de pompoenbladeren fijn en snijd de maiskorrels eraf. Snijd de tomaat en ansjovis in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu en de temu kunci voor 5 minuten. Voeg dan de mais, de pompoen bladeren en de tomaat toe en breng aan de kook. Dan het zout, de peper, de ansjovis en de palmsuiker toevoegen en kook alles gaar. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.