Asem-Asem Buncis (Surakarta)
gestoofde boontjes met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
250 gr sperziebonen
1500 ml water
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode en groene lomboks
5 groene tomaten
2 rode tomaten
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml asamwater
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Bewaar 1250 ml bouillon. Snijd het vlees in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon.
Snijd de boontjes in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 2 cm. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook voor 1 minuut. voeg dan de sjalotjes, de salam en de laos toe en meng goed en bak voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de boontjes toe en bak voor 3 minuten.
Voeg het toe aan de bouillon samen met de overige ingrediënten en kook het op laag vuur verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bak Pao - gestoomde gevulde broodjes
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gai Wan Noon Rung - kip op een bedje van gember
- Gai Yaang - geroosterde kip
- Gai Ta Krai - kip met citroengras
- Gai Pad Prik - kip met groenten
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Gai Pad Med Mamuang Himmapan - kip met cashew noten
- Gai Sate - Thaise kipsate
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...