logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Asem-Asem Buncis (Surakarta)
gestoofde boontjes met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
250 gr sperziebonen
1500 ml water
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode en groene lomboks
5 groene tomaten
2 rode tomaten
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml asamwater
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Bewaar 1250 ml bouillon. Snijd het vlees in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon.
Snijd de boontjes in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen van 2 cm. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook voor 1 minuut. voeg dan de sjalotjes, de salam en de laos toe en meng goed en bak voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks en de boontjes toe en bak voor 3 minuten.
Voeg het toe aan de bouillon samen met de overige ingrediënten en kook het op laag vuur verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428548