Mujair Kuah Kuning
gestoofde vis in een gelige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr ikan mujair (anders baars, karper of snoek)
1 theel zout
2 eetl limoensap
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1000 ml water
3 eetl kecap manis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl limoensap
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de laos Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel de vis daarna af.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de laos en de serai toe en bak totdat de serai zacht wordt.
Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de vis, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de vis gaar is geworden. Meng dan 2 eetl limoensap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Masak Jamur - gemengde groenten met champignons
- Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Sayur betik - papaya met vlees
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
- Bubur Ayam - Rijstepap met kip
- Bawal Panggang Bumbu Taoco - vis gebakken in een kruidige saus
- Kare tahu
- 豉汁排骨 - gestoomde spareribs met zwarte bonen
- Udang petai balado - Garnalen en petenbonen in sambalsaus
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...