logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal goreng telor petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 eendeëieren
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 salamblad
2 eetl petis udang
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe
2 groene lomboks
3 rode lomboks
5 cm laos
2 cm temu kunci
1 serehstengel
4 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren hard, pel de eieren daarna en halveer ze vervolgens. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de eieren goudbruin. Laat daarna de eieren uitlekken op keukenpapier. Giet olie uit de wok/wadjan zodat er nog maar 3 eetl achterblijft en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de petis en de salam toe en bak dit nog 2 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en laat dit nog 3 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de gehalveerde eieren. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 147 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402038