Nam Jim Jaew
pittige saus (Esarn)
Ingrediënten:
5 eetl vissaus (nam pla)
2 theel palmsuiker
2 theel asem
15 rode rawits
1 sjalot
1/2 lenteui
2 theel kleefrijst (ketan)
Bereiding:
Rooster de rawits droog in een koekeplan en wrijf deze daarna fijn tot een poeder. Rooster de kleefrijst droog in een koekpan totdat deze bruin zijn geworden. Snijd de lenteui en de sjalot fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten goed doorelkaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Sambal Udang Basa
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Sambal Jeruk Mentah - een fris zurige rauwe sambal
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Ayam Kalio
- Udang Asem Pedas - Pittig garnalengerecht
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Tempe Bumbu Merah - pittig gebakken tempe
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...