Huá Dàn Xiā Rén -滑蛋虾仁
roerbak van garnalen met ei
Ingrediënten:
150 gr garnalen
1/2 theel zout
1/8 theel peper
1/2 theel maizena/tapioca
2 eetl olie
5 eieren
2 eetl water
1/2 theel zout
18 theel peper
1/4 theel sesam olie
Garnering:
1 lente-ui
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en meng deze met het zout, de peper en de maizena. Klop de eieren op met het water, het zout, de peper en de sesam olie. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en voeg de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur zijn verandert. Voeg het dan toe aan de eieren enn meng goed.
Voeg dan het geheel weer toe aan de pan en bak op laag vuur totdat de eieren bijna gekookt/gebakken zijn. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ayam - gekruide kip in heerlijke saus
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Orek Tempe Lokio - gekruide gebakken tempe met bieslook
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Nasi Goreng Nanas - Gebakken rijst met ananas
- Birmakip
- Bubur Ayam - Rijstepap met kip
- Ayam Kecap Istimewa - gebakken kip in kecapsaus
- Rujak petis
Recente Reacties
Cucur
1 hour agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
4 hours agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...