logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 29 minutes ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 hours ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Tinoransak
pittig gestoofde kip uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 sereh stengels
8 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
750 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
8 groene lomboks
5 rode rawits
3 cm jahe
3 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin.
Dan het water toevoegen samen met het zout en de palmsuiker en laat het geheel zachtjes 25 minuten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 50 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44149152