gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr rundvlees
8 sjalotten
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 theel suiker
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
1 eetl. ketumbar
1/2 theel, jinten
2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasdta. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en frituur de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Marineer de stukjes vlees met de boemboe voor 30 minuten. Meng het vlees met het zout, de suiker en de kokosmelk in een wok/wadjan en stoof het vlees in 2 uur gaar en totdat het vocht is verdampt. Serveer het vlees bestrooit met de gebakken sjalotten.
ingrediënten:
950 gr rundvlees
8 sjalotten
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 theel suiker
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
1 eetl. ketumbar
1/2 theel, jinten
2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasdta. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en frituur de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Marineer de stukjes vlees met de boemboe voor 30 minuten. Meng het vlees met het zout, de suiker en de kokosmelk in een wok/wadjan en stoof het vlees in 2 uur gaar en totdat het vocht is verdampt. Serveer het vlees bestrooit met de gebakken sjalotten.