logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Keboeli
kruidige rijst
Bahan-bahan:
ingregiënten:
250 gr. rijst,
1 mespuntje kaneel,
4 eetl. olie,
3 teentjes knoflook, uitgeperst
7 sjalotten, fijngesneden
3 kruidnagels,
2,5 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
zout,
1 mespuntje nootmuskaat,
zwarte peper
500 ml water

Taburan:
garnering
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed en doe de rijst daarn in een pan met het water.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kruidnagels, de gember en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Dan dit gefruite mengsel aan de rijst toevoegen en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in circa 20 minunten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel, wat zout en peper er doorheen roeren.
Serveer met wat bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 42 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422135