kruidige rijst
Bahan-bahan:
ingregiënten:
250 gr. rijst,
1 mespuntje kaneel,
4 eetl. olie,
3 teentjes knoflook, uitgeperst
7 sjalotten, fijngesneden
3 kruidnagels,
2,5 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
zout,
1 mespuntje nootmuskaat,
zwarte peper
500 ml water
Taburan:
garnering
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed en doe de rijst daarn in een pan met het water.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kruidnagels, de gember en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Dan dit gefruite mengsel aan de rijst toevoegen en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in circa 20 minunten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel, wat zout en peper er doorheen roeren.
Serveer met wat bawang goreng.
ingregiënten:
250 gr. rijst,
1 mespuntje kaneel,
4 eetl. olie,
3 teentjes knoflook, uitgeperst
7 sjalotten, fijngesneden
3 kruidnagels,
2,5 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
zout,
1 mespuntje nootmuskaat,
zwarte peper
500 ml water
Taburan:
garnering
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed en doe de rijst daarn in een pan met het water.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kruidnagels, de gember en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Dan dit gefruite mengsel aan de rijst toevoegen en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in circa 20 minunten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel, wat zout en peper er doorheen roeren.
Serveer met wat bawang goreng.