logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Buncis Telur Puyuh
pittige boontjes met eieren

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr sperziebonen
15 kwarteleitjes, gekookt
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
2 theel palmsuiker
350 ml water
1/2 theel asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in schuin gesneden stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de eieren toe en meng goed. Dan de boontjes toevoegen en bak deze zacht.
Vervolgens het zout, de palmsuiker eb het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan het asamwater toe en kook het verder zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422257