Sambal Buncis Telur Puyuh
pittige boontjes met eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr sperziebonen
15 kwarteleitjes, gekookt
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
2 theel palmsuiker
350 ml water
1/2 theel asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in schuin gesneden stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de eieren toe en meng goed. Dan de boontjes toevoegen en bak deze zacht.
Vervolgens het zout, de palmsuiker eb het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan het asamwater toe en kook het verder zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Tempoyak - Sambal van durian
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Bacem Ayam - gekruide gebakken kip
- Sala badar - viskoekjes
- Ayam Pelalah
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Ayam Setan - duivelse kip
- Sambal Ikan Kering
- Yeon-Geun Bokkeum - roerbak van lotus wortel met paprika en champignons
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...