logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Balado Tempe Kunyit
pittig gekruide en geurige tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
1 sereh stengel
2 salam blaadjes
2 cm laos
10 peteh bonen
1 tomaat
1 kunyit blad
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
1 eetl petis
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine reepjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe krokant en zet apart.
Halveer de peteh bonen, snijd de tomaat in stukjes, het kunyit blad fijn en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de peteh, de tomaat en het kunyit blad toe en bak  dit zacht. Dan het zout, de palmsuiker en de tempe toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat het vocht is verdampt.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 278 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402334