Balado Tempe Kunyit
pittig gekruide en geurige tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
1 sereh stengel
2 salam blaadjes
2 cm laos
10 peteh bonen
1 tomaat
1 kunyit blad
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
1 eetl petis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine reepjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe krokant en zet apart.
Halveer de peteh bonen, snijd de tomaat in stukjes, het kunyit blad fijn en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de peteh, de tomaat en het kunyit blad toe en bak dit zacht. Dan het zout, de palmsuiker en de tempe toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat het vocht is verdampt.