Udang masak bawang putih
gebakken pittige knoflookgarnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
1 theel citroensap
1/2 theel zout
6 teentjes knoflook
3 groene lomboks
2 theel taoco
2 theel kecap manis
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Taburan:
garnering
2 theel bawang putih (gebakken knoflook frietjes)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en marineer deze voor tenminste 15 minuten met het citroensap en het zout. Snijd de lomboks fijn en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze 1 minuut. Dan de taoco, de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Bestrooi de garnalen met de bawang putih en serveer.