gebakken aubergine uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 à 2 terongs (aubergine)
olie om in te bakken
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook fijngemaakt
2 theel ketoembar
1 theel djinten
2 theel koenjit
3 kemire-noten fijngemaakt
1/2 theel trassie
1 lombok (spaanse peper) fijngesneden
zout
Cara membuat:
bereiding:
De aubergines schillen en dan in de lengte in plakken van 1 cm snijden en met wat zout inwrijven. In de koekepan of een wok/wadjan zoveel olie gieten dat de bodem vet is. De olie heet laten worden en vervolgens de plakken terong aan beide kanten bruin bakken.
De sjalotten, de knoflook, de lombok en de kruiden heel licht fruiten in een wat olie, eventueel in de koekepan, waar de terong dat weer uitgenomen is. Dan wat water bij de kruiden gieten en in het ontstane sausje de aubergineplakken verder gaar stoven.
ingrediënten:
1 à 2 terongs (aubergine)
olie om in te bakken
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook fijngemaakt
2 theel ketoembar
1 theel djinten
2 theel koenjit
3 kemire-noten fijngemaakt
1/2 theel trassie
1 lombok (spaanse peper) fijngesneden
zout
Cara membuat:
bereiding:
De aubergines schillen en dan in de lengte in plakken van 1 cm snijden en met wat zout inwrijven. In de koekepan of een wok/wadjan zoveel olie gieten dat de bodem vet is. De olie heet laten worden en vervolgens de plakken terong aan beide kanten bruin bakken.
De sjalotten, de knoflook, de lombok en de kruiden heel licht fruiten in een wat olie, eventueel in de koekepan, waar de terong dat weer uitgenomen is. Dan wat water bij de kruiden gieten en in het ontstane sausje de aubergineplakken verder gaar stoven.