Ananas in kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ananas, geschild en niet te rijp
zout naar smaak
3 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
1 kaneelstokje
water
Haluskan:
boemboe:
2 kemirinootjes
1/4 theel, anijszaad
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ananas in plakken en wrijf deze in met het zout. Kook vervolgens de plakken ananas zachtjes voor 5 minuten met een beetje water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens, de suiker, de kaneel en de kokosmelk toe en laat dit zachtjes nog 4 minuten sudderen. Dan de ananas toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.
ingrediënten:
1 ananas, geschild en niet te rijp
zout naar smaak
3 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
1 kaneelstokje
water
Haluskan:
boemboe:
2 kemirinootjes
1/4 theel, anijszaad
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ananas in plakken en wrijf deze in met het zout. Kook vervolgens de plakken ananas zachtjes voor 5 minuten met een beetje water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens, de suiker, de kaneel en de kokosmelk toe en laat dit zachtjes nog 4 minuten sudderen. Dan de ananas toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.