logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Pacri nanas
Ananas in kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ananas, geschild en niet te rijp
zout naar smaak
3 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
1 kaneelstokje
water

Haluskan:
boemboe:
2 kemirinootjes
1/4 theel, anijszaad
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ananas in plakken en wrijf deze in met het zout. Kook vervolgens de plakken ananas zachtjes voor 5 minuten met een beetje water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens, de suiker, de kaneel en de kokosmelk toe en laat dit zachtjes nog 4 minuten sudderen. Dan de ananas toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148092