logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Binakol na Manok
kippensoep met papaya en spinazie

Ingrediënten:
1 zware kip
1 ui
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
1 eetl vissaus
800 ml kokoswater
200 gr jonge geraspte kokos
1 groene papaya
1 bosjes wilde spinazie
1 theel zout
1 theel peper
1 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. snijd de ui, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Plet het witte deel van de serai. Schil de papaya en snijd deze in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe en bak deze zacht. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan de vissaus toe en bak het voor 1 minuut.
Vervolgens het kokoswater toevoegen en breng aan de kook. Voeg de serai toe en kook het verder op laag vuur en afgesloten voor 25 minuten. Dan de papaya toevoegen en kook het verder voor 5 minuten. Meng dan de kokos, het zout en de peper erdoor en meng goed. Vervolgens de spinazie toevoegen en meng goed. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422001