Binakol na Manok
kippensoep met papaya en spinazie
Ingrediënten:
1 zware kip
1 ui
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
1 eetl vissaus
800 ml kokoswater
200 gr jonge geraspte kokos
1 groene papaya
1 bosjes wilde spinazie
1 theel zout
1 theel peper
1 eetl olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. snijd de ui, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Plet het witte deel van de serai. Schil de papaya en snijd deze in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe en bak deze zacht. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan de vissaus toe en bak het voor 1 minuut.
Vervolgens het kokoswater toevoegen en breng aan de kook. Voeg de serai toe en kook het verder op laag vuur en afgesloten voor 25 minuten. Dan de papaya toevoegen en kook het verder voor 5 minuten. Meng dan de kokos, het zout en de peper erdoor en meng goed. Vervolgens de spinazie toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpot van varkensvlees met tauco
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
- Lele Masak Rawit - pittig gebakken en gestoofde vis
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Gula Jawa siroop - palmsuiker siroop
- Piendang Telor - eieren
- Sambal goreng telor - Sambal goreng van ei
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Paisan iwak patin - Gekruide vis en gestoomd in bananenblad
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...