Sambal met belimbing
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
7 rawits
1 tomaat
3 belimbing wuluh
2 eetl. olie
1 theel. petis udang
1 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd of maal de sjalotten, de knoflook en de rawits fijn tot een boemboe (pasta). Snijd de tomaat in kleine partjes en de belimbing in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de petis, de suiker, de tomaat, het zout en de belimbing toe en laat dit alles nog 5 minuten zachtjes sudderen.
ingrediënten:
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
7 rawits
1 tomaat
3 belimbing wuluh
2 eetl. olie
1 theel. petis udang
1 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd of maal de sjalotten, de knoflook en de rawits fijn tot een boemboe (pasta). Snijd de tomaat in kleine partjes en de belimbing in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de petis, de suiker, de tomaat, het zout en de belimbing toe en laat dit alles nog 5 minuten zachtjes sudderen.