logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sambal baronang
Sambal met belimbing
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
7 rawits
1 tomaat
3 belimbing wuluh
2 eetl. olie
1 theel. petis udang
1 theel. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Snijd of maal de sjalotten, de knoflook en de rawits fijn tot een boemboe (pasta). Snijd de tomaat in kleine partjes en de belimbing in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de petis, de suiker, de tomaat, het zout en de belimbing toe en laat dit alles nog 5 minuten zachtjes sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148138